voorjaar 2021

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de yogalessen. Houd de informatie op deze pagina in de gaten of neem contact op via de mail.

 

 

vrijdag 10.30 - 11.30 uur

 

Tijdens de lessen

Deze cursus is speciaal voor moeders na de bevalling.

In deze les is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en voor persoonlijke aandacht . Je kan aan de cursus mee doen vanaf ongeveer 4 weken na de bevalling, zodra je je fit genoeg voelt om in beweging te komen.

De oefeningen tijdens deze yogales zijn gericht om jouw lichaam na de bevalling te versterken en te ontspannen. We bouwen de oefeningen zorgvuldig en rustig op. Als het weer het toelaat gaan we ook met de groep naar buiten om vanuit kracht en ontspanning te lopen.

Met het doen van deze cursus leer je de stabiliteit en balans in jezelf te hervinden. Je herstelt het contact met je lichaam en brengt het hele lichaam tot rust door te oefenen met bewuste en gerichte aandacht. We doen oefeningen om buik, bekken en bekkenbodem te versterken. Je oefent het ademen met beheersing van de buik. We versterken de nek en het schoudergebied. We versterken en ontspannen de rug. Alle oefeningen zijn erop gericht jou weer in balans te brengen en kracht en ontspanning te hervinden.

 

Geen oppas?

Je mag je kindje (maximaal 26 weken oud) meebrengen naar de les, maar dit hoeft niet.

Wanneer je je kindje meeneemt, betekent dit mogelijk dat je niet met alle oefeningen kunt meedoen. De les gaat gewoon door en je kunt gerust voeden, verschonen en/of knuffelen.

 

Met andere moeders

Na de les is er tijd om ervaringen uit te wisselen met andere moeders, misschien kennen jullie elkaar al van de zwangerschapsyogalessen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, maar misschien heb je een specifieke vraag die je graag in de groep wilt brengen.

In deze groep is ruimte voor maximaal 10 moeders.

 

Kosten

Het tarief voor deze vierdelige cursus is € 60. Het kan zijn dat je recht hebt op vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering. Vraag dit na bij jouw zorgverzekeraar. Je kunt jouw factuur zelf downloaden, daarop staan de gegevens van The Yoga Tree (inclusief agb-code) vermeld.

IK MELD ME AAN